Het verhaal

In Kloosterburen, een klein dorp in Groningen, gaat alles rustig zijn gangetje. Daisy, Mark, Hummer, Indy, Noot en Vlinder zitten bij elkaar in dezelfde klas. Daarnaast hebben ze ook hun eigen hut gebouwd waar ze na schooltijd naartoe gaan om zich met leuke dingen bezig te houden; dansen, schrijven, muziek maken, tuinieren en nog veel meer. Ze noemen zichzelf de Huttenaars.

De Dwalers hebben ook hun eigen hut, in het bos. Fighter, Sjoert, Harrie, Sylvano en Schetemeter houden zich vooral bezig met grappen uithalen. Ook zij komen na school naar hun hut toe om even niet bezig te hoeven met de grote hoeveelheden huiswerk die ze van de school en hun ouders moeten maken.

Op een dag komt Lot naar het dorp. Niemand weet waar ze vandaan komt of wat ze komt doen. Maar al gauw wordt duidelijk dat Lot niet zomaar een meisje is. Lot kan toveren. Als dan ook nog de Inspecteur vanuit Den Haag komt, om de kinderen te vertellen dat ze nog meer huiswerk moeten maken, komen de kinderen onder begeleiding van Lot in opstand.

Dit is een zonderling verhaal over opstand, de kracht van muziek, familie, liefde en vriendschap, van vijandschap en de natuur… én van een stel heel bijzondere kinderen.

Comments are closed