Het Project

Sinds 2006 is Global Art Company gevestigd in de oude basisschool van Kloosterburen, een klein dorp in Noord-Groningen. Vanuit dit pand organiseert zij allerlei projecten op het gebied van kunst en cultuur. Er is veel betrokkenheid bij het dorp Kloosterburen en er is een nauw contact met de buurt. Kinderen uit het dorp komen op eigen gelegenheid naar het pand en spelen in de tuin, bouwen hutten, helpen mee met klussen, etc.

Doordat de kinderen vaak in en rond het pand zijn, komen ze in aanraking met de muziek van Arnold Veeman, wiens studio in het pand zit, en de kunst van Maria Madelon van Velthoven, wiens atelier en expositieruimte in hetzelfde pand zijn gesitueerd. De kinderen hebben al videoclips gemaakt en schilderworkshops bijgewoond. Arnold en Maria Madelon merken dat de kinderen steeds vaker naar hen toekomen met ideeën voor nieuwe projecten en vooral een interesse in nieuwe media.

Zo ontstond het idee om met de kinderen een korte speelfilm te maken over de hut die de kinderen jaren eerder hebben gebouwd in de tuin van deze twee kunstenaars. In samenwerking met de basisschool, is het project van start gegaan. Al snel werd duidelijk dat zowel binnen de basisschool als daarbuiten (inwoners van het dorp, de gemeente, professionals uit de creatieve sector en studenten van verschillende opleidingen) enorm enthousiast waren over dit project. Doordat veel mensen mee wilden helpen met het project, werd de productie omvangrijker en kon die professioneler aangepakt worden.

Op deze manier brengen we verschillende groepen uit de gemeenschap met elkaar in contact. Bij Global Art Company geloven we dat als mensen de ruimte, vrijheid en vertrouwen krijgen, zij hun vaardigheden optimaal benutten en wellicht nieuwe verborgen talenten ontdekken. Zo kijken mensen met trots naar zichzelf en hun gemeenschap; wat weer een vruchtbare bodem creëert voor nieuwe en bijzondere initiatieven.

Comments are closed