Eerste kerk repetitie! (video)

Untitled1Woensdag 18 maart hadden we de eerste repetitie in de kerk te Kloosterburen. Gezamenlijk liepen we naar de kerk en repeteerden we direct de buiten scènes. De kinderen waren erg enthousiast en volgden de instructies nauwkeurig op. Toen dat voldoende gerepeteerd was gingen we de kerk in.

De kerk in Kloosterburen stamt uit 1842 en ziet er erg indrukwekkend uit van zowel buiten als binnen. We kregen eerst een rondleiding door de kerk zodat we wisten wat er allemaal was en hoe alles er uit zag. Direct daarna begonnen we de scenes te repeteren. Het was een kleine scene, maar zelfs de kleinste scenes moeten uitvoerig gerepeteerd worden.
De kinderen van Kloosterburen kwamen nieuwsgierig de kerk in gelopen, want ze hoorden prachtige muziek. Maar wie bespeelde het orgel?
Terwijl de kinderen om zich heen keken kwam Lot, de hoofdrolspeelster, tevoorschijn. De kerk fungeert namelijk als Lot haar huis.
Omdat het orgel boven staat moesten niet alleen de kinderen, maar ook de camera en Untitled2geluidsmensen repeteren. Het beeld moet er natuurlijk goed uit zien en de geluidshengel mag niet in beeld komen. Na een paar keer goed repeteren konden de meeste kinderen weer naar huis, behalve Lot en de familie Pelsenmakers. Die moesten namelijk nog de ontvoering scène oefenen.
Want als je ontvoerd wordt, laat je je natuurlijk niet zomaar mee slepen. Na enig duw en trek werk moest Lot schreeuwen. Nou dat kon ze hoor, het galmde door de hele kerk!

Of iemand haar gehoord heeft? Dat moet je zelf maar ontdekken in de film. Het was in ieder geval een productieve dag en zowel de cast als de crew hebben veel geleerd.

 

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Comments are closed